Derfor bør du som advokat ta vare på din fritid

Home/Derfor bør du som advokat ta vare på din fritid
Derfor bør du som advokat ta vare på din fritid 2017-06-25T21:24:53+00:00

Fritiden blir for mange med en hektisk hverdag nedprioritert. Dersom man har mye å gjøre, kan det hende man tenker at man bør jobbe i stedet for å slappe av eller dra og trene. Advokater opplever i perioder et enormt arbeidspress, da det til tider er svært hektisk og nesten altfor mye å gjøre. Da kan det hende det blir lange dager og sene kvelder på kontoret, mens familien sitter hjemme rundt middagsbordet og venter på at mor eller far skal komme hjem fra jobb. Det er ikke alltid det skjer at de kommer hjem til middagstid.

Noen ganger føler man at man er nødt til å være på kontoret og arbeide, for man bare ønsker å få ferdig enten det ene aller det andre, samtidig som man har tidsfrister man ønsker å overholde og klienter man ønsker å blidgjøre. Man skulle gjerne kanskje hatt åtte armer og ti tusen tommeltotter som advokat, men dette er dessverre ikke mulig. Noen ganger blir det derfor jobbing døgnet rundt i stedet, og mange arbeidstimer per uke. Dette er selvfølgelig ikke ønske for noen, men noen ganger er man bare nødt.

Det er ikke bare veldig lite ønskelig, men det kan også være svært helsefarlig, fordi man kan jobbe seg i hjel. Advokater har en svært krevende jobb og er nødt til å være skjerpet og konsentrerte hele dagen hver eneste dag, og noen ganger føler de kanskje at alt de holder på med egentlig helst skulle vært gjort i går. Men dette er rett og slett ikke alltid mulig. Det er ikke mulig å jobbe døgnet rundt og snakke med klienter og kolleger uten å bli totalt utbrent. Dersom man som advokat jobber for mye kan man rett og slett bli syk, og dette er svært lite ønskelig, for da får man ikke gjort noe arbeid i det hele tatt.

Å nedprioritere sin fritid blir derfor nesten det samme som å nedprioritere sin helse, men også sin familie og sine venner. Man bør ta vare på seg selv og sin helse, men også sitt sosiale liv, fordi dette er for mange det som får en til å våkne opp om morgenen. Å omgås med mennesker man er glad i, og som er like glade i deg, kan gi mer energi enn hvor mye kaffe som helst. Derfor bør man som advokat tenke over hvordan man bruker tiden sin, og samtidig tenke over hva som er viktig i ens eget liv.

Er det viktigst å tilbringe all tid en har på jobb? Eller ønsker man heller å bruke tid med mennesker som står en nær og å ta vare på kropp og sjel? Svaret burde være veldig enkelt for alle, og at handler om prioriteringer. Å ta seg tid til trening og fritid er en investering i helse. Som advokat i Oslo kan man derfor ikke jobbe døgnet rundt, det er viktig å logge av jobben når man går ut fra kontoret på ettermiddagen etter nok timer med arbeid for den dagen. Det vil selvfølgelig blir hektisk til tider for advokater, men dette gjelder ikke hver eneste dag, og de dagene man vet man kan få litt fra, bør man ta det så fort sjansen byr seg.